„Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.“ Carlo Goldoni
zpět

 

Středa v pyžamu

Středa je pro nás neobyčejný den. Domluvili jsme se, že si každou středu uděláme něčím vyjímečnou. Minulá středa byla sportovní. Někteří to pojali až moc a přišli do školy bez učení, jen s batůžkem. Většina z nás si ale pamatovala, že se máme jen sportovně obléci a v učení bude něco ze sportu. Pěkně jsme se zapotili. Rozdělili jsme se do skupin a už to jelo. Jeden úkol za druhým. A na čas. To teda byly závody. Tak například:

  • jmenuj zimní sportovní discipliny
  • jmenuj letní druhy sportů
  • napiš náčiní a nářadí
  • jména sportovců a sportovkyň
  • poznat sport podle indicií
  • vypočítat sportovní slovní úlohy
  • popsat druhy sportů
  • poskytnout první pomoc při úrazu, apod...

​Moc nás to bavilo. Hned ve čtvrtek jsme si zvolili téma další středy - pyžamová.

27. září jsme tedy vyrazili do školy s taškou navíc. Byla tam pyžama. Ve třídě jsme se převlékli a těšili se, co bude. Paní učitelka i paní asistentka se převlékly úplně těsně před zvoněním, takže jsme si ráno mysleli, že na to zapomněly. No, to bylo smíchu, když vešly společně do třídy. Ale slušelo jim to. Nejprve jsme museli zkontrolovat DÚ, jestli jej všichni odevzdali. Zase nás to zdrželo, protože někteří nedělají to, co mají a nedávají pozor. Popovídali jsme si, v kolik hodin chodíme spát, v kolik hodin musíme vstávat, proč je spánek důležitý, co dělá mozek a tělo, když se spí. Pak jsme se naučili písničku Večerníček (píseň zde). Na první sloce jsme si připomněli podstatná jména a slovesa, a už zase zvonilo na přestávku. V matice nás čekaly hodiny - počty s minutami a hodinami. Pracovní list najdete zde. Hodina utekla, ani nevíme jak. Ve třetí hodině jsme se dověděli něco více o spánku, o pyžamu, a pak nás čekal neobvyklý kvíz o zvířatech - zkuste, jestli to dokážete - zde / řešení zde. No, a ve výtvarce jsme si udělali vzory látek, ze kterých pak vystříhneme svá nová pyžama. Bylo to super.

Těšíme se na další středu - téma: pohádkové bytosti - ale ta se bude konat pouze v případě, že všichni budou mít všechny DÚ, nebudou vyrušovat a budou se snažit pracovat co nejlépe.

holky a kluci III.A