22. 6. 2020

Pozor! Pro domácí výuku.

Tento týden již nebudou probíhat konzultační hodiny z organizačních důvodů.

DÚ na tento týden:

ČJ - slovesa uč. do str. 95

                     PS do str. 29

M - dopracovat úkoly na pracovních listech

AJ - lekce  21 - uč. str. 44,45  

                         PS - 44,45

Prosím o odevzdání učebnic (slepené, vygumované, opravené) v pátek 26.6.2020 ve 12.00 hodin.

Žáci, kteří si zvolili domácí výuku, si mohou vysvědčení vyzvednout společně s ostatními žáky ve třídě 30.6. od 7.55 hodin, individuálně do 10. hodin u třídního učitele nebo od 1.-10.7.2020 v sekretariátu školy.

Pokud se s některými již neuvidím, přeji vám krásné prázdniny, buďte na sebe opatrní a v září se na vás těším.

 

26. 5 . 2020

Zdravíme naše ostaní žáky, kteří zůstali doma!

Dnes vám sem dám informace k tomuto týdnu. S vašimi rodiči jsme se domluvili, že jednou za týden si ve třídě vyzvednete pracovní listy a zkontrolujeme si, co jste za týden doma zvládli. Začneme od příštího týdne. Tento týden - zítra (středa 27.5.) si ve 13.00 h můžete vyzvednot PL na opakování. Budu čekat před školou.

ČJ - opakujeme vyjmenovaná slova, slovní druhy, vzory podstatných jmen.

M - opakujeme písemné násobení, dělení, malou i velkou násobilku, zaokrouhlování, písemné sčítání, odčítání

AJ - opakování slovní zásoby lekce 1 - 7

ČaJS - dějepis Pravěk - Přemyslovci

            přírodověda - houby, rostliny, živočichové

            zeměpis - práce s mapou, kraje ČR

Hezký den.

 

7. 5. 2020

Hezký den všem,

už se nám pomalu krátí čas "volna" a opět se setkáme ve třídě. V úterý vám naposledy nakopírujeme pracovní listy, které si můžete vyzvednout ve škole. Prosím vaše rodiče, aby se vyjádřili do 18.5., zda do školy nastoupíte či ne. Je to pro nás důležité, abychom věděli, jak výuku zorganizovat. Já se těším samozřejmě na všechny, ale pochopím, když nedorazíte.

Šití roušek jsme již ukončili a nyní jsem opět ve třídě a připravuji ji pro vás. Doufám, že ten poslední měsíc spolu zvládneme. Nečeká nás už nic náročného, spíše opakování. Nemusíte se bát, že vás po návratu zahrnu testy, diktáty a podobným zkoušením vašich znalostí. Spíše bych chtěla ten poslední měsíc strávit v pohodové atmosféře. Mějte se fajn, užívejte sluníčka a odpočívejte.

Vaše paní učitelka

 

15. 4. 2020

Krásný den,

dnes vám opět píši další informace k tomu, co máte procvičovat. Nadále můžete pracovat na úkolech z minulého týdne. Pro tento týden vám namnožíme další pracovní listy, které si můžete vyzvednout každý den ve vestibulu u ředitelny na stolečku. Někteří tam máte ještě pracovní sešity z ČJ a AJ. Úkoly opět vypracujte do sešitu, který jste si založili. Pokud máte již hotový nějaký úkol z minulého týdne, můžete mi ho vyfotit a poslat emailem. Nějaké pozdravy mi už přišly, moc za ně děkuji.

Mějte se krásně, už se snad brzy uvidíme.

Lenka Svobodová 

8. 4. 2020

Zdravím všechny,

dnes vám sem zadám nějaké úkolíky, které by vám mohly trochu ukrátit čas. Úkoly jsou dobrovolné, ale byla bych ráda, kdybyste alespoň jeden vypracovali. Je mi jedno, který. Také vám připravím pracovní listy, které si můžete přijít během dopoledne (každý den) vyzvednout ve vestibulu školy pavilon A (u ředitelny). Pracovní listy tam budou vždy na jeden týden. Vypracujte je a uschovejte. Můžete si založit nějaký sešit na vypracovávání těchto dobrovolných úkolů. Ten mi po návratu ukážete.

Někteří tady mají pracovní sešity z ČJ a AJ. Ty si také můžete vyzvednout zde. 

Jinak si užívejte krásného počasí, sportujte, procházejte se a čerpejte energii.

Krásné Velikonoce.

Lenka Svobodová

Úkoly:

VL - učebnice str. 32 - přečti si znaky gotického slohu a najdi v knize, na internetu nebo kdekoliv jinde 3 stavby v ČR (známé) v tomto slohu. Obrázky si můžeš vytisknout nebo nakreslit a vlepit do připraveného sešitu. Napiš kraj, ve kterém se nachází, a název stavby.

M - vyhledej na internetu jednotky délky a množství, které se ve štředověku užívaly. Zapiš si je do sešitu a napiš, připiš k čemu se používaly, a které místo nich používáme dnes.

ČJ - Vyrob si vlastní knížku (tak jako ve středověku), napiš do ní nějaký tvůj vymyšlený příběh, nakresli si ilustrace, zpracuj obal a pod.

Podívej se na nějakou českou hranou pohádku a pozoruj, jak lidé tehdy žili. Zapiš své poznatky do sešitu. Všímej si rozdílů složení obyvatel (panovník, chudina, církev)

PČ - vyrob si svůj středověký hrad - použij jakýkoliv materiál (přírodniny, papírové krabičky atd.)

      - vyrob si středověkou hračku (opět z jakéhokoliv materiálu, kromě

        plastu!!!

Opět platí, že mi můžete kdykoliv napsat email, jak se vám daří a co děláte. Ty minulé mě moooc potěšily. Děkuji za ně.

Hodně zdaru!

 

1. 4. 2020

Moji milí žáčci,

už mi moooc chybíte! Těším se, až se zase společně sejdeme v naší třídě. Doufám, že se mi doma moc neflákátewink Já na vás neustále myslím a ve volném čase pro vás připravuji zajímavé učivo o středověku. Pokud by se vám chtělo, můžete si vyhledat nějakou pro vás zajímavou informaci na toto téma. Až se sejdeme, tak nám povíte, co jste zjistili. Určitě se vám to bude později hodit (např. třeba na 1)smiley.

Já s kolegyněmi šijeme každý den roušky, které se potom odváží na místa, kde je potřebují. V naší třídě byl vyměněn nábytek, takže to tam budeme mít moc hezké. Čeká mě dost práce, vrátit vše zpět na své místo.

Novým učivem vás úkolovat nebudu, opakujte si to, co jsem vám již zadala. Nyní máte možnost si vše pořádně procvičit. Nové učivo probereme až společně. Nebojte, vše zvládneme. Už nás toho moc nečekáwinkTaké bych ráda věděla, co děláte vy. Můžete mi napsat krátký dopis. Udělal by mi ohromnou radost. Pošlete mi ho na adresu Bradacoval@seznam.cz, tam si ho ihned přečtu a ráda vám odepíšu. Jak už jsem řekla, stýská se mi po vás. Škola bez vás není vůbec ono. Mějte se krásně. Zase vám napíšu.

Vaše paní učitelka Lenka Svobodová (abyste nezapomnělilaugh)

 

 

V době uzavření školy doporučuji s dětmi procvičit toto učivo:

ČJ

Vzory podstatných jmen rodu středního, ženského i mužského

- učeb. str. 53-79

Slovní druhy - učeb. str. 40-51

Vyjmenovaná slova.

M

Písemné sčítání, odčítání, násobení, dělení, zaokrouhlování.

Slovní úlohy - viz PL, které děti v průběhu docházky dostávaly

Geometrie - rýsování přímek, úseček, rovnoběžky, kolmice, kružnice

AJ

Slovní zásoba z učebnice, PS, slovníčku - do lekce 15

Věty se slovesy have got, like, can, to be

ČaJS

Opakovat veškeré probrané učivo - učebnice, sešit, PL.

K procvičování můžete využívat procvičovací sešity, webové stránky:

www.skolakov.cz

web nakladaletství Nové školy, Fraus - zpřístupnili zdarma procvičování, testy atd.

Moc děkuji.