„Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.“ Carlo Goldoni
zpět

 

Druhé pololetí ve třídě VI. D

Druhé pololetí letošního školního roku se pojilo s řadou omezení, ale přesto jsme si čas strávený  
ve škole náležitě užili.

   Ještě před uzavřením školy 3. března jsme se vyjeli podívat do Karlových Varů, kde na nás ve SVĚTĚ ZÁCHRANÁŘŮ čekal připravený program, který byl zaměřený na bezpečí. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a také jsme měli možnost si zahrát na detektivy.

   Hned další den jsme si v rámci projektového dne povídali o jaru a o Velikonocích. Luštili jsme hádanky, které se s tímto tématem pojí, hráli nejrůznější hry na procvičení paměti a pozornosti.

   Po nečekané a poměrně dlouhé pauze se na začátku června 7 žáků vrátilo zpět do školních lavic. 3 žáci docházeli na konzultace. Když nám počasí přálo, tak jsme velké přestávky trávili venku. Ve třídě jsme o přestávkách využívali nejrůznější stavebnice a hry.

   Prvního června jsme v naší třídě oslavili Den dětí. Byly pro nás připraveny nejrůznější soutěže. Chytali jsme rybičky, podlézali překážky, hádali hádanky, hráli kuželky a jiné hry. Všichni jsme si odnesli nějakou odměnu.

   Výtvarnou výchovu a pracovní činnosti jsme se v červnu učili venku. Z přírodního materiálu jsme vytvářeli obraz, malovali křídami. Obrázky se moc povedly.

   Jeden z dalších červnových dnů jsme využili k dobrodružné procházce. Cestou jsme se setkali s mnoha zvířaty. Viděli jsme například pštrosy, kozy, kačenky. Během výpravy jsme
se blíže seznámili s přírodou, která je kolem našeho města. V lese nám pak zbyl ještě volný čas, který jsme využili na různé hry. Vycházka se nám moc líbila.

    Na konci června jsme také podnikli pěší výlet směrem na Nebanice. Počasí nám přálo a cestou jsme pozorovali okolní přírodu, také jsme si zahráli různé hry. Na úplný závěr výletu jsme si dopřáli nanuky, které nám moc chutnaly. I přesto, že nás na výletě nebylo mnoho, tak jsme si ho moc užili.

   Bohužel, nás v červnu opustila spolužačka Věrka, která se odstěhovala jinam. Byla u nás krátce, ale i za tu chvíli nám přirostla k srdci. Je nám moc líto, že se s námi tato pilná žákyně musela rozloučit. Bude nám moc chybět.

   Čas ve škole byl moc fajn. Naučili jsme se zase mnoho nových věcí, ale teď už hurá na prázdniny.

                                                                                                             

                                                  Žáci a pedagogičtí pracovníci VI. D