„Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.“ Carlo Goldoni

 

 

 

Vize naší jídelny


 

Jednou z priorit  zdravého životního stylu je naučit se správným stravovacím návykům:

  • jíst pestrou a správně připravenou stravu
  • zvýšit příjem vlákniny = konzumovat více zeleniny a ovoce
  • zvýšit příjem tekutin
  • snížit příjem solí a tuků (především živočišných)

Cílem je během devítileté školní docházky seznámit žáky se zásadami správné výživy i různými možnostmi přípravy pokrmů:

Tradiční česká kuchyně – ochutnáte pokrmy klasické české kuchyně (svíčková, švestkové knedlíky, bramboráky, kachnu a jiné)
Mezinárodní kuchyně – některé dny v měsíci budeme vařit jídla jiných zemí (různé perkelty, guláše, směsi atd.)
Zeleninové pokrmy – naše zel.jídla budeme připravovat kadý týden,co nejchutněji a  pouze z té nejkvalitnější zeleniny. Pokrmy budou pestré, a z různých druhů
Pokrmy z ryb – každý měsíc se pokusíme o jiný recept připravovaný z kvalitních ryb, ochutnáte i různé druhy ryb (treska, kapr, losos, štika)
Luštěninové pokrmy – několikrát měsíčně u nás ochutnáte zajímavé recepty z luštěnin,tradiční i netradiční
Netradiční receptury našich předků – kulajda, houbový kuba, šoulet, škubánky a jiné
Polévky – říká se, že polévka je GRUNT, talíř polévky připraví žaludek na hlavní chod - více zde


                            Tým školní jídelny

Dílničky III.

23. 5. od 14.30 h.

AKTUALITY:
13.05.2019
- zábavné odpoledne pro budoucí školáky
16.04.2019
- do prvního ročníku pro školní rok 2019/2020.
10.04.2019
- začínáme ve čtvrtek 25. 4. ve 14.30 hodin.
12.03.2019
- k vyzvednutí u VP PaedDr. M. Koukalové
08.03.2019
21. 3. od 14.30 do 16.00 hod.
08.03.2019
3. 4. a 4. 4. od 14.00 hodin
07.03.2019
- Krajská knihovna Karlovy Vary dne 14. 3. 2019
25.02.2019
29. 4. - 30. 4. 2019 a 9. 5. - 10. 5. 2019
28.01.2019
Ocenění se týká žáků: Regina Wirlová, Dominik Mikl, Patrik Koudelka.
31.10.2018
Atlas školství pro vycházející žáky k dispozici.

Archiv aktualit »