„Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.“ Carlo Goldoni

 

 

 

Vize naší jídelny


 

Jednou z priorit  zdravého životního stylu je naučit se správným stravovacím návykům:

  • jíst pestrou a správně připravenou stravu
  • zvýšit příjem vlákniny = konzumovat více zeleniny a ovoce
  • zvýšit příjem tekutin
  • snížit příjem solí a tuků (především živočišných)

Cílem je během devítileté školní docházky seznámit žáky se zásadami správné výživy i různými možnostmi přípravy pokrmů:

Tradiční česká kuchyně – ochutnáte pokrmy klasické české kuchyně (svíčková, švestkové knedlíky, bramboráky, kachnu a jiné)
Mezinárodní kuchyně – některé dny v měsíci budeme vařit jídla jiných zemí (různé perkelty, guláše, směsi atd.)
Zeleninové pokrmy – naše zel.jídla budeme připravovat kadý týden,co nejchutněji a  pouze z té nejkvalitnější zeleniny. Pokrmy budou pestré, a z různých druhů
Pokrmy z ryb – každý měsíc se pokusíme o jiný recept připravovaný z kvalitních ryb, ochutnáte i různé druhy ryb (treska, kapr, losos, štika)
Luštěninové pokrmy – několikrát měsíčně u nás ochutnáte zajímavé recepty z luštěnin,tradiční i netradiční
Netradiční receptury našich předků – kulajda, houbový kuba, šoulet, škubánky a jiné
Polévky – říká se, že polévka je GRUNT, talíř polévky připraví žaludek na hlavní chod - více zde


                            Tým školní jídelny

Krásné 

prázdniny

AKTUALITY:
12.06.2024
11.06.2024
- do 28. 6. 2024
16.05.2024
14.05.2024
13.05.2024
08.05.2024
30.04.2024
10.04.2024
09.04.2024
- Mgr. Vivien Žofčinová
23.02.2024
3. dubna 2024

Archiv aktualit »